45-годишен български гражданин, който живее в държава от Европейския съюз,

...
45-годишен български гражданин, който живее в държава от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Разкриха кой е подавал фалшивите сигнали за бомби в София

45-годишен български жител, който живее в страна от Европейския съюз, е създателят на подправените сигнали за бомби в София от последните дни по време на началото на Българското европредседателство: на летището в София, НДК и Народното събрание. Освен до обекти в България, той е подавал сходни сигнали и за други институции в европейски страни. Мъжът към момента не е арестуван.

София
 Евакуираха НДК поради сигнал за бомба Евакуираха НДК поради сигнал за бомба
Евакуираха НДК поради сигнал за бомба в постройката. Това сподели репортерът ни Ирина Цонева, която е на мястото на събитието. ЕКъм 17:00 е получен сигналът...
  Отново сигнал за бомба на Летище София Отново сигнал за бомба на Летище София
Сигнал за взривно устройство е подаден в 12.10 ч. през днешния ден за Летище София.

Три подправени сигнала за бомба на летище София. Два в НДК. Един в Народното събрание. И още голям брой позвънявания за взривни устройства в европейски институции обратно във времето. Последният образец - Европейската комисия.

ст. комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Действаме с партньорските служби по определяне на неговото местоположение и задържане. В България обратно във времето са водени досъдебни производства по същия мотив, той доста такива сигнали е подавал. Искам да обърна внимание, че това действие е наказуемо и по Наказателния кодекс и по закон за телефон 112.
Сигналите са подавани на телефонни номера, които елементарно могат да се открият в интернет. Последното позвъняване от през вчерашния ден е било на горещия телефон в община Кърджали. Сигналите са от един и същи номер от карта на непознат мобилен оператор. Според Наказателния кодекс причинителят може да получи наказване отнемане от независимост, а при корист с телефон 112 санкцията е от 10 до 20 хиляди лв..

ст. комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Не може да се подават по този начин елементарно такива сигнали, тъй като това внася напрежение измежду жителите. Вкарва се голям запас от службите за сигурност. Ние при всеки един сигнал сме длъжни да реагираме.
Подателят на подправените сигнали се занимава с това от 2012 година. От много време не е на територията на България. Има престъпни регистрации за шофиране след приложимост на алкохол.

 Фалшив сигнал за бомба затвори летище София, по-късно работата беше възобновена Фалшив сигнал за бомба затвори летище София, по-късно работата беше възобновена
Сигнал за бомба изтегля пасажерите на летище София за близо час. Сигналът се оказа подправен и активността на летището беше възобновена. Точно преди еваку...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР