45 души са задържани към момента в рамките на специализирана

...
45 души са задържани към момента в рамките на специализирана
Коментари Харесай

Сийка Милева: 45 души са задържани до момента при акция „Автоджамбази“

45 души са арестувани все още в границите на профилирана акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против автоджамбазите. Към 11 часа са тествани 6 автокъщи и 15 автоморги. Установени са 2 транспортни средства, оповестени за общодържавно търсене, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на акцията 35 лица са разпознати като водачи на разнообразни проведени незаконни групи за обири на коли, съобщи шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Той акцентира, че става въпрос за тяснопрофилирани незаконни групи, в които работят експерти.

" Около 80% от колите, откраднати у нас, се разфасоват на части. Останалите 20% от скъпите марки се изнасят с подправени документи най-вече към Русия и страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Това е канал, който работи сега и считаме да пресечем и да не допуснем действието му ", съобщи Сарафов.

Кражите стават най-често в тъмната част на денонощието. Извършват се от участници на незаконната група, които закарват автомобила на място, където ги чака бригада от 30-ита индивида.

" Като пирани се нахвълят върху колата и я разфасоват на части. Оттам частите отпътуват за автоморги, автокъщи и магазини за елементи втора ръка ", уточни Сарафов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР