440 камери започват да ловят нарушителите в София. Електронните очи

...
440 камери започват да ловят нарушителите в София. Електронните очи
Коментари Харесай

Нови 440 камери започват да ловят нарушителите в София

440 камери стартират да ловят нарушителите в София. Електронните очи ще следят всяко основно кръстовище в София.

С тях ще могат да бъдат глобени и нарушавания като минаване на алено, непоставяне на колан или говорене по телефон, до момента в който караме. Санкциите ще постанова автоматизирана система, а задачата е унищожаване на човешкия фактор.

Идеята е цялата информация от камерите да бъде предоставена на Министерство на вътрешните работи и те да глобяват водачите, изясни Кристиан Кръстев зам.-кмет на София по направление "Транспорт " в телевизионно изявление, представени от

"Tези, които минават на алено, са хиляди на месец, предходната година има над 60 блъснати пешеходци. За това вършим тази интеграция, от началото на ноември подаваме данни на Министерство на вътрешните работи ", уточни той.

ЦГМ да може да глоби погрешно паркиралите с фиш, изясни още заместител -кметът. "Практиката е същата като нарушаване на автомагистралата. Прилагаме мярката "неприсъствен фиш ", с цел да почистим столичните улици и булеварди за градския превоз ", сподели Кристиян Кръстев.

По думите му контрольорите са инструктирани случаите да бъдат безспорни. Той изясни, че системата работи от началото на ноември и над 400 са към този момент нарушителите. "Всеки месец 1200 до 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите. Не по-малко от 1000 се глобяват ", означи още Кристиан Кръстев.

Той напомни, че "Зелената зона " се уголемява в столичните квартали "Иван Вазов " и "Яворов ". "Синя зона " и "Зелена зона " ще имат едно и също работно време. Изравнява се времето в събота, неделя остава свободен ден, сподели Кристиан Кръстев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР