44-ото Народно събрание завърши своята работа. То бе закрито с

...
44-ото Народно събрание завърши своята работа. То бе закрито с
Коментари Харесай

Депутатите от 44-ото Народно събрание проведоха последното си заседание

44-ото Народно заседание приключи своята работа. То бе закрито с заявления на парламентарните групи и с директно предаване по БНР и Българска национална телевизия.

Девет дни преди парламентарните избори и на Благовещение депутатите от 44-ото Народно събрание се събраха за последно съвещание - за край на четиригодишната си работа. 194 от тях се записаха в залата.

Декларации бяха прочетени от парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Обединени патриоти “, партия "Воля "- Българските родолюбци и от самостоятелните народни представители. От Движение за права и свободи не направиха декларация.

ГЕРБ приканиха за повече консенсус и обявиха подготвеност да подадат ръка за национално единство след изборите с претекста, че никоя партия не е в положение да ръководи сама.

От Българска социалистическа партия дефинираха 44-ия парламент като реализатор на волята на премиера, неведнъж променяйки Закона за лечебните заведения и Кодекса за общественото обезпечаване и дефинираха законодателството като лобистко.

„ Обединени патриоти “ акцентираха ролята си на балансьор, само че не пропуснаха да отбележат, че четиригодишната работа на Народното събрание е белязана от перманентна рецесия и чувство за свободно рухване.

Партия „ Воля “ съобщи, че си потеглят от Народното събрание без нито един лобистки закон, нито назначения на държавни постове.

Заедно с тях всички депутати в залата ръкопляскаха на всички лекари, служители на реда и учители поради тяхната неустрашимост в коронакризата.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева закри съвещанието като благодари и за работата на хилядите доброволци, ангажирани в изборният развой. Напомнено бе, че след четвърти април всички ще продължим да живеем дружно и нито проблемите или фантазиите ще са по разнообразни.

"Уважаеми сътрудници, благодаря за взаимната работа. Закривам 44-ото Народно заседание! "

От 8 март Народното събрание прекрати постоянните си съвещания поради началото на предизборната акция за парламентарния избор на 4 април.

44-ото Народно заседание беше образувано съгласно резултатите от изключителните парламентарни избори, извършени на 26-и март 2017 година. Първото му съвещание се организира на 19-и април 2017 година.

Този парламент влиза в историята с няколко неща - първо, с преместването си в нова постройка, нещо което се приготвяше от години. 44-ият парламент е първият от 2009 година насам, който изкара цялостния си четиригодишен мандат.

Народното събрание е провело за миналите четири години общо 487 съвещания, на които са били признати 497 закона и са импортирани 829 законопроекта. Депутатите не са били изрядни. Натрупаните "неизвинени отсъствия " от съвещания са 5163, а при разгорещяване на дебатите са били налагани и санкции - общо 28. Това са порицания, забележки и премахване от съвещания.

Към премиера са били заложени 43 въпроса, той е дал отговор единствено на 14 от тях – 9 документално и 5 устно в зала.

Последното пленарно съвещание приключи по традиция с обща фотография на всички депутати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР