44-годишният шофьор на ТИР Тодор Тодоров застава днес - 26

...
44-годишният шофьор на ТИР Тодор Тодоров застава днес - 26
Коментари Харесай

Съдят тираджия за смъртта на четирима футболисти

44-годишният водач на ТИР Тодор Тодоров застава през днешния ден - 26 февруари, пред състав на Окръжния съд във Велико Търново. Той е упрекнат за злополука отпреди 5 години и половина, при която починаха на място четирима футболисти от аматьорския клуб “Павликени ”.

Мудни експертизи забавили процеса, също така по случая били разпоредени добави и повторни експертизи по искане на юриста на околните на починалите.

Жертви на злополука са Димитър Кушев (36 г.) от с. Поликраище, Георги Вълчев (40 г.) от Павликени, Генчо Стефанов (38 г.) от Павликени и Ивелин Ивов (19 г.) от село Българене. На 13 септември 2018 година четиримата се прибирали с автомобил “БМВ 318 ” след края на футболната среща с клуб “Земеделц-93 ” в свищовското село Орловец.

Колата била на най-младия Ивелин и той возел съотборниците си. Край с. Горна Студена, при излизане на основния път Плевен-Русе, лидерът на автомобила не спрял на знак “Стоп ” и БМВ-то било пометено от ТИР-а.

Освен съдбовната неточност на починалия Ивелин, нарушаване имал и тиридажията Тодор Тодоров, който вместо с 60 км/ч, карал големия камион с 88 км/ч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР