43-годишният Рохан Бопана се превърна в най-възрастния финалист на турнир

...
43-годишният Рохан Бопана се превърна в най-възрастния финалист на турнир
Коментари Харесай

Имаме първите шампиони на US Open: Американо-британско дуо триумфира за трети пореден сезон!

43-годишният Рохан Бопана се трансформира в най-възрастния финалист на шампионат от Големия шлем, откакто дружно с Матю Ебдън доближи до конфликта за трофея на US Open, само че индийско-австралийското дуо не съумя да направи нова крачка напред, отстъпвайки на поставените под №3 Раджийв Рам и Джо Солсбъри в трисетова борба. Макар да изгубиха откриващия сет, след това американецът и представителят на Обединеното кралство стабилизираха представянето си и реализираха поврат с 2:6 6:3 6:4, с цел да побеждават на Откритото състезание на Съединени американски щати за трета поредна година.

В дебютната част Бопана и Ебдън имаха доста предимство, защото чудесно покриваха мрежата и непрестанно бяха в атакуваща позиция. Те непрестанно се възползваха от прекомерно пасивната игра на съперниците и с помощта на това реализираха два пробива в хода на сета, с цел да открият сметката си в общия резултат.

С настъпването на втория сет американецът и английския тенисист покачиха интензитета в играта си и все по-често успяваха да излизат като победител от престрелките наоколо до филето. По този метод двамата поеха контрола върху събитията и напълно скоро поведоха с 5:2, с което предрешиха изиграването на трета решителна част.

Заключителният сет стартира с компликации за сервиращите, само че все пак равенството се резервира до 2:2. Тогава обаче Бопана и Ебдън още веднъж позволиха серия от непредизвикани пропуски, които доведоха до пробив в актива на противниковия тандем за 4:2. Оттам насетне Рам и Солсбъри нямаха никакви усложнения от линията за начален удар и не след дълго можеха да вдигнат триумфално ръце.

History made.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР