43-годишна пациентка с рядък тумор бе успешно оперирана и спасена

...
43-годишна пациентка с рядък тумор бе успешно оперирана и спасена
Коментари Харесай

Във ВМА успешно оперираха жена с рядък тумор

43-годишна пациентка с необичаен израстък бе сполучливо оперирана и избавена от лекарите в Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия на ВМА. Жената имала рак на надбъбрека, туморен тромб в долна празна вена и метастази в черния дроб, оповестиха от лечебното заведение.

Роботът „ Да Винчи” към този момент ще оперира и в болница „ Токуда “

Операцията е осъществена от екипа на проф. Никола Владов. Пациентката се възвръща обикновено и към този момент е изписана.
След тотално изключване на черния дроб от кръвообращението за към 40 минути, е отстранена част от долна празна вена, която е заместена със синтетична протеза. Наличието на метастази в черния дроб наложило отстраняването на дясната половина на органа, показват от ВМА. Това е комплициран развой, който изисква добре сработен екип, добър анестезиологичен екип и добра логистична поддръжка.

Повишете температурата на тялото си и ще ядете по-малко
" На база над 10-годишния си опит в чернодробните трансплантации, ВМА и Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия се специализира в интервенции на тази характерна зона. Това изисква добра база за осъществяване на тежка хирургия, добра подготовка освен на чернодробните експерти, само че и на уролози, ендокринни хирурзи и други ", разяснява проф. Никола Владов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР