43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с COVID-19, е починал в

...
43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с COVID-19, е починал в
Коментари Харесай

43-годишен мъж с COVID-19 почина в болницата в Пазарджик

43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с COVID-19, е умрял в понеделник заран в болничното заведение в Пазарджик, оповестяват от лечебното заведение, представени от Нова телевизия.
Пациентът постъпил в инфекциозно поделение на 29 март с грипоподобни признаци. Първата му проба за COVID-19 била негативна. В ранните часове на 2 април, откакто положението му се утежнява, е изместен в интензивния бранш.
Пациентът е бил с прогресираща дихателна непълнота, която е довела до потребност от интубация и слагане на апаратна вентилация. " В Ковид реанимацията са почнали нужните лечебни и диагностични мероприятия. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно съдействие с лекарите от Инфекциозно поделение съумяват да приложат лекуване, което да усъвършенства положението на 43-годишния мъж. Така се стига до отблъскване от апаратна вентилация с следваща сполучлива екстубация. След това положението на пациента остава устойчиво за повече от едно денонощие, само че тази заран внезапно се утежнява и малко след 10 часа е умрял с тежка клинична картина на солидна белодробна емболия ", оповестяват от болничното заведение.
Мъжът е имал и съпътстващи болести - хипертония и незадоволително следен диабет.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР