42-годишният шофьор, който самокатастрофира пиян край Хрищени, не е в

...
42-годишният шофьор, който самокатастрофира пиян край Хрищени, не е в
Коментари Харесай

До 20 г. може да получи бащата, чието дете загина при катастрофа край Хрищени

42-годишният водач, който самокатастрофира пийнал край Хрищени, не е в положение да дава показания, защото е в болница със строшен шиен прешлен и с контузия на главата. При случая почина 7-годишната му щерка, а другото му дете, момче на 9 година, беше ранено и също е в болница, написа.

Фаталният случай стана в нощта на 28 януари. След използването на алкохол, бащата, който вози двете си деца в автомобила, не съумява да вземе десен завой и забива колата в бетонна ограда. 

" Взета му е кръв за химическа експертиза, която вероятно следва да откри дали тъкмо това са параметрите - 1,42 промила, по този начин или другояче е използвал обилни количества алкохол ", посочи окръжният прокурор Стара Загора - Дичо Атанасов.

Тепърва ще се открива и дали са били спазени всички законови условия за транспорт на деца в автомобила.

" Нелепото е, че е превозвал двете си малолетни деца, едното е изпаднало при удара в оградата и е починало, а другото се е вклинило сред седалките на автомобила и е с политравми в болница ", заяви магистратът.

" Наказанията за водача в тази ситуация, в случай че е по неволя действие, по преценка на наблюдаващия прокурор е от 3 до 15 години, а в случай че се мине на възможен предумисъл, е до 20 години ", посочи окръжният прокурор.

Назначената автотехническа експертиза би трябвало да откри тъкмо с каква скорост е карал пияният лидер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР