42-годишният Даниeл Машев, който получи доживотна присъда за това, че

...
42-годишният Даниeл Машев, който получи доживотна присъда за това, че
Коментари Харесай

Съдебни медици за мъжа, отрязал главата на майка си: Не проявява емоции, страда от шизофренична психоза

42-годишният Даниeл Машев, който получи доживотна присъда за това, че отряза по нечовечен метод главата на майка си със сатър в Пазарджик, страда от шизофренична неуравновесеност.Наркотиците, които той е употребявал може да са съпътстващ фактор за неговата болест. Това е заключението на новата направена тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза. Тя бе прочетена в днешното съвещание и изрично лекарите обявиха, че Машев не демонстрира страст и не осъзнава какво е направил. По думите им, той си мисли, че лежи в пандиза за опиати, а не за ликвидиране. Вероятно тези мисли в него са подбудени от това, че има каузи, които са водени против него и за владеене на опиати.
Прочетете още
Специалистите обясниха, че е мъчно да се каже по кое време е пристигнало началото на заболяването, само че в случай че тя не се лекува той става рисков за себе си и близките. Машев се е държал нападателно по улицата и хората са забелязвали по какъв начин размахва ръце и води диалози самичък, споделиха още лекарите.

„ По време на прегледа не прояви никаква страст. Отговаряше напълно официално на въпросите, ”заяви вещото лице. Според медиците той недоумява случилото се, не разказва убийството по никакъв метод и не счита, че е направил нещо неприятно.

Лекарят сподели пред съда, че обвиненият осъзнава, че е наранил майка си, само че не схваща, че я е умъртвил. За похищението към 74-годишната жена той изяснява, че е подбудено от неуважение към него от страна на убитата.

В умозаключение лекарите обясниха, че Машев е взимал наркотици- чай и трева, още по време на казармата, само че в избрани интервали е спирал да приема вещества, като това не води до мощна взаимозависимост, считат медиците. Те са безапелационни, че Машев не може да получи диагнозата след прекомерна приложимост на дрога, те могат да бъдат отключващ или съпътстваш фактор.

Според държавното обвиняване обаче, Машев е осъзнавал какво е направил, тъй като е заложил телефона си, с цел да си набави пари и  да се покрие след закононарушението. По думите му обвиненият е употребявал наркотични субстанции и в пандиза, т.е. той счита, че осъдениятб е подвластен. „ Как по този начин не схваща какво прави, а е допустимо да се доставя с опиати? ” Попита държавното обвиняване.

По тази причина апелативният прокурор изиска от съда нова съдебно-психологична и психиатрична експертиза, която да бъде осъществена в психиатричната болница към пандиза в Ловеч. То съобщи, че тази, прочетена в правосъдната зала през днешния ден, не е обосновано и има несъгласия. Според обвиняването той е разбирал какво прави.

След като изслуша страните, правосъдният състав не одобри настояването за напълно ново лекарско решение. Магистратите обаче, обявиха, че следва да бъде сложена наложителна задача. Тоест ще бъдат включени нови двама експерти, с които да бъде направена петорна -психологична и психиатрична експертиза. Тя ще се прочете в последващо съвещание в Апелативен съд-Пловдив.

 

  

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР