42-годишният Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк "Лаута" в

...
42-годишният Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк "Лаута" в
Коментари Харесай

18 м. условно за бай Симо, взел пистолета на самоубиец

42-годишният Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк "Лаута " в пловдивския квартал "Тракия " на 26 юли. Тялото му бе открито от инцидентни минувачи, а на близко дърво бе вързано кучето му - порода "Дого Аржентино ". Първоначално от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата оповестиха, че Божилов е погубен с един изстрел в сърцето, само че оръжието по този начин и не бе намерено.

По-късно стана ясно, че предприемачът се е самоубил поради финансови проблеми, а револверът му "Берета " е бил откраднат от 74-годишния някогашен боен Симеон Стоев. Пенсионерът се оказал първият човек, който минал около натрупа на Божилов.

Беретата бе открита при претършуване в дома на Стоев, където бе намерено и още едно оръжие и муниции. Бившият боен бе арестуван и упрекнат за нелегално държане на оръжия и муниции. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост до 8 години.

Адвокатът на Симеон Стоев - Пламен Бонев заяви, че подзащитният му е признал виновността си и е сключил съглашение с прокуратурата, к оето районните магистрати утвърдиха . Наказанието на пенсионера е условна присъда от 18 месеца с 3-годишен изпитателен период.

„ Прибрах оръжието тъй като в парка се навъртат наркомани и можеха да го откраднат. Всъщност желаех след това да го върна в полицията, с цел да може пък служителите на реда да ми спомагат да си получа седемте заплати, които ми дължи шефът на компанията, в която работих. За какво да лежа в пандиза, да не съм умъртвил човек. Аз помогнах на полицията, демонстрирах им къде съм скрил оръжието ", разяснява бай Симо пред правосъдната зала, представен от "Трафик Нюз ".

Пред магистратите, той само сподели, че е сбъркал и съжалява.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР