42-годишен мъж застава пред Окръжния съд във Варна като обвиняем

...
42-годишен мъж застава пред Окръжния съд във Варна като обвиняем
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор без книжка, причинил смъртта на момче в катастрофа

42-годишен мъж застава пред Окръжния съд във Варна като обвинен за породена гибел на 16-годишно момче при пътен случай в Игнатиево. Делото е планувано за 10.30 часа.

Инцидентът станал на 5 юли 2018 година след среднощ на ул. Георги Петлешев в Игнатиево. Водачът на „ Рено Лагуна “ Иван Д. се движел в посока ул. „ Слави Дойчев “, когато блъснал преминаващото момче. Иван не спрял на местопроизшествието, като траял да се движи известно време с потърпевшия върху автомобила. Непосредствено след осъществяване на закононарушението мъжът изоставил ръководената от него кола и се укрил. Десет дни по-късно се предал самичък на органите на реда.

Пострадалото момче било настанено с заплаха за живота във варненската болница " Св. Анна “ с голям брой фрактури на крака и луксация на двете рамена. В разследване на контузиите, на 16 юли детето умряло.

Справката за съдимост на обвинения демонстрира, че той има 11 влезнали в действие присъди, от които 4 присъди са за шофиране след приложимост на алкохол и една присъда за ръководство на автомобил при липса на дееспособност.

Видно от справката на Пътна полиция 42-годишният мъж е недееспособен лидер на МПС – в никакъв случай не му е било издавано удостоверение за ръководене на автомобил и има 19 влезнали в действие наказателни постановления за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Голяма част от тях още веднъж са за ръководство на автомобил при липса на дееспособност, отвод да бъде пробван с техническо средство за определяне приложимост на алкохол, разстройване на полицейска инспекция, като не стопира на стоп-палка и доста други.

Защитата на Иван Д. е поискала делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, което значи, че присъдата може да бъде произнесена още през днешния ден. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР