42-годишен мъж е задържан за участие в телефонна измама. Това

...
42-годишен мъж е задържан за участие в телефонна измама. Това
Коментари Харесай

Хванаха 42-годишен ало измамник

42-годишен мъж е арестуван за присъединяване в телефонна машинация.

Това оповестиха от ОДМВР-Шумен.

Задържаният е бил помощник в схемата и е открит и задържан от полицейски чиновници в Нови пазар. Сигналът към полицията е подаден малко след 13.00 часа на 8 септември от 68-годишна жена от града.

Жертвата съобщила, че малко преди този момент получила позвъняване по телефона от чужд мъж, който се показал за служител на реда. Той я помолил да спомага за залавяне на телефонни измамници.

Според напътствията, които ѝ дал, трябвало да събере всички налични пари и да ги остави до резервоар за боклук, с цел да задържат измамника сега на вземането им.

Жената събрала към 3 000 лв., само че декларирала, че ще ги остави не до контейнера, а до врата на жилищен блок в центъра на града. Оставила парите, само че малко по-късно се усъмнила и звъннала в полицията. Жената незабавно прибрала оставената парична сума.

Предприети са незабавни дейности и на място от полицейски чиновници бил открит 42-годишен мъж от Нови пазар. Пред униформените М.К. обяснил, че няколко дни преди този момент му била препоръчана работа от жена, с която се срещнал посредством Facebook.

Тя му предложила да работи за нейния началник, който имал компания за недвижими парцели. Мъжът се съгласил. На идващия ден му се обадил мъж и му предложил да върви по адреси, с цел да получава документи. Така пристигнала и поръчката на 8 септември.

Мъжът бил арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Нови пазар.

Работата по формирания заявителски материал продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР