42-годишен мъж беше признат за виновен по повдигнато спрямо него

...
42-годишен мъж беше признат за виновен по повдигнато спрямо него
Коментари Харесай

Районният съд във Варна даде условна присъда на мъж, заплашил с убийство бившата си съпруга

42-годишен мъж беше приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване в две закононарушения - за отправени закани с ликвидиране към някогашната му брачна половинка, както и за несъблюдение на правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение, оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

Деянията са осъществени при условия на продължавано закононарушение.

След раздялата на двойката, потърпевшата жена заживяла на квартира с децата, като подсъдимият от време на време посещавал жилището и поддържал контакт с тях. В интервала от 21 ноември 2021 година до 1 юли предходната година, 42-годишният мъж на два пъти отправил към някогашната си брачна половинка закани с ликвидиране и груби закани с телесни пострадвания, които биха могли да възбудят състоятелен боязън за реализирането им.

Отделно от това, подсъдимият не се съобразил с постановените от съда ограничения в издадената през м. декември 2021 година заповед за отбрана, с която бил длъжен да се въздържа от актове на домашно принуждение и да не приближава на по-малко от 15 метра някогашната си брачна половинка и нейното жилище за период от 12 месеца.

Въпреки съществуването на влезнала в действие заповед за отбрана от домашно принуждение, в интервала от 07.03.2022 година до 01.07.2022г., на четири обособени дати, при условия на продължавано закононарушение, той не извършил разпореденото в заповедта.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността, за всяко от действията бяха избрани обособени санкции.

42-годишният мъж би трябвало да изтърпи общо наказване в размера на най-тежкото от тях – 8 месеца отнемане от независимост, осъществяването на което бе отсрочено с изпитателен период от 3 години.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР