41 мигранти са се удавили край остров Лампедуза, спасените от

...
41 мигранти са се удавили край остров Лампедуза, спасените от
Коментари Харесай

41 мигранти се удавиха край остров Лампедуза

41 мигранти са се удавили край остров Лампедуза, избавените от малтийски товарен транспортен съд и от италианската брегова защита са четирима – жена и трима мъже.

7-метровата лодка е потеглила от крайбрежието на тунизийския град Сфакс. Според оживелите, които са от Кот д’Ивоар и от Гвинея, на борда е имало 45 души, измежду тях и три деца. Лодката се преобърнала от огромна вълна. Всички мигранти са паднали в морето, като единствено 15 от тях имали избавителни жилетки, само че все пак са се удавили. Нито екипажът на кораба, плаващ под малтийски байрак, който е избавил четиримата оживели, нито патрулните катери на италианската брегова защита са забелязали трупове в морето.

Вероятно, тъй като четиримата са били избавени няколко дни след корабокрушението и на разстояние от мястото, където се е разиграла нещастието. Спасените са в потрес. Отведени са на остров Лампедуза и им се оказва нужното подпомагане. По публични данни, от началото на годината броят на мигрантския незаконен поток през Средиземно море в Италия е надвишил 90 000 души – двойно повече от преди година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР