41-годишният швейцарец Федерер не е играл от Уимбълдън 2021. След

...
41-годишният швейцарец Федерер не е играл от Уимбълдън 2021. След
Коментари Харесай

Роджър Федерер обяви, че се пенсионира frognews.bg

41-годишният швейцарец Федерер не е играл от Уимбълдън 2021. След надпреварата тенисистът претърпя трета интервенция на коляното.

 

На 36 години и 10 месеца той става най-възрастният номер едно в историята на тениса на сингъл при мъжете.

" Посланието на тялото ми към мен в последно време е ясно. Изиграх повече от 1500 мача за 24 години. Трябва да схвана по кое време е време да приключа спортната си кариера ", уточни Федерер. 

 

" Роджър, от кое място да стартираме? За нас беше привилегия да станем очевидци на пътуването ти и да забележим по какъв начин ставаш първенец във всеки смисъл на думата. Ще ни липсвате на кортовете ", написаха от Уимбълдън.

Roger,

Where do we begin?

It`s been a privilege to witness your journey and see you become a champion in every sense of the word.

We will so miss the sight of you gracing our courts, but all we can say for now is thank you, for the memories and joy you have given to so many.
— Wimbledon (@Wimbledon)

Само испанецът Рафаел Надал с 22 мейджъра и сръбинът Новак Джокович с 21 имат повече трофеи от Големия шлем за мъже от Федерер.

Роджър Федерер направи професионалния си дебют на 16 години през 1998 година и завоюва първата си купа от Големия шлем на Уимбълдън през 2003 година

Той приключва кариерата си с рекорден брой от осем победи на сингъл при мъжете в All England Club.

Последният успех на Федерер в Големия шлем пристигна на Откритото състезание на Австралия през 2018 година, когато на 36 години той стана вторият най-възрастен мъж, печелил огромна купа на сингъл в Оупън ерата.

 

След като се издигна до номер едно в света за първи път през 2004 година, той прекара 310 седмици като водещ състезател в ATP Tour по време на кариерата си – връх, който бе надминат от Джокович през февруари 2021 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР