41-годишният К.С., бивш управител в магазин за домакинска техника, ще

...
41-годишният К.С., бивш управител в магазин за домакинска техника, ще
Коментари Харесай

Съдят управител на варненски магазин за присвояване на почти 15 бона за месец

41-годишният К.С., някогашен шеф в магазин за домакинска техника, ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, импортиран в съда. Той е притеглен в качеството му на обвинени за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, присвоил непознати пари, връчени в качеството му на длъжностно лице и поверени му да ги пази и ръководи - закононарушение по член 201, по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

К.С. работел в магазин за домакинска техника, намиращ се на бул. " Девня “ в град Варна като продавач-консултант. През 2010 година бил нараснал в длъжността шеф на магазина. Длъжностната му характерност като подобен, която била призната и подписана от него, съдържала голям брой права и отговорности, в това число събитието, че той бил материално отговорно лице за всички артикули и имущества в комерсиалния обект. Той бил задължен всекидневно да ревизира и приема парични средства от касиера в комерсиалния обект и да ги внася в избрана банка или да ги съхранява в сейф с персонален достъп до внасянето им в банката.

Обвиняемият обаче се възползвал от гласуваното му доверие, като си разрешил няколко пъти да внесе отчасти насъбраните от обороти парични суми. Оставял част от парите за себе си, като желанията му били да я употребява за лични цели и потребности, което и сторил. Така в интервал от един месец той съумял да присвои непознати пари на обща стойност 14577,38 лв..

Престъплението било открито след инспекция и проверка, направена на комерсиалния обект. След като неналичията били открити, К.С. бил освободен от работа, а казусът бил докладван на способените управляващи.

Предстои делото против обвинения да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период до осем години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния и да го лиши от право да заема държавна или социална служба или да извършва избрани специалности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР