41 души са фиктивно назначени в Смолянския театър, присвоили са

...
41 души са фиктивно назначени в Смолянския театър, присвоили са
Коментари Харесай

41 души са фиктивно назначени в Смолянския театър, присвоили са над половин милион лева

41 души са фиктивно назначени в Смолянския спектакъл, присвоили са над половин милион лв..

Окръжна прокуратура – Пловдив и Министерство на вътрешните работи дават брифинг по отношение на досъдебно произвеждане за длъжностно заграбване на пари, благосъстоятелност на държавни предприятия – театри. В него вземат участие Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на гр. Пловдив и представители на Министерство на вътрешните работи.

" Окръжната прокуратура следи досъдедебно произвеждане, обвързвано с разходване по непозволен метод на средства от държавния бюджет, а точно средства от бюджета на Министерство на културата през бюджета на театрите в Разград и Смолян. Към момента към наказателна отговорност са привлечени пет лица. Четиримата, за които бяхте осведомени по-рано. Днес беше повдигнато обвиняване на шефа на театъра в Смолян - Румен Бечев. Неговото обвиняване е сходно на шефа на театъра в Разград - касае се до осъществено в съучастничество длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, наказването е отнемане от независимост от 10 до двадесет години ", сподели Галин Гавраилов, наблюдаващ прокурор по делото за театрите.

По думите на прокурора обвиненият шеф на Смолянския спектакъл сега дава пояснения пред служителите на реда и изцяло спомага на следствието. Предвид възрастта и здравословното му положение обаче му е наложена мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 15 000 лв..

" До момента сме открили малко повече от 80 лица, които са назначавани на фиктивни контракти, условно казано. Обвинението за Смолян се отнася до 41 лица. Сумата, която е предмет на присвояването за Смолян, е 580 000 лв.. Като съизвършител на обвинения шеф, в качеството на помощник сме визирали Писков. Извършени са претърсвания и изземвания, конфискувани са към 180 000 лв.. Част от лицата са предали на проверяващите към 82 000 лв.. Част от упрекнатите лица спомагат в хода на следствието ", добави наблюдаващият прокурор.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР