41 деца бяха отличени в конкурса Посланици на здравето, който

...
41 деца бяха отличени в конкурса Посланици на здравето, който
Коментари Харесай

41 проекта бяха отличени в конкурса „Посланици на здравето“

41 деца бяха отличени в състезанието „ Посланици на здравето ”, който се провежда към този момент 15 години от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на културата и Националния център по публично здраве и разбори, както и със съдействието на Офиса на Световната здравна организация в България и Българския юношески Червен кръст. Това оповестяват от Министерство на здравеопазването. През 2023 година към сътрудниците на самодейността се причисли и Държавната организация за протекция на детето.

Инициативата „ Посланици на здравето ” насърчава творчеството на учениците от 1 до 12 клас. Тази година в България имаме над 3800 „ посланици на здравето ”, които сътвориха и осъществиха 41 плана под управлението на 360 учители.

„ За мен е извънредно наслаждение да съм тук и да виждам толкоз доста усмихнати лица. Формирането на човешката персона е подвластно на добре позната мъдрост за хармонията сред тялото и духа. Съвременният еквивалент на тази мъдрост е общата ни грижа за здравето и интелектуалното израстване на подрастващите. В България пораства амбициозно потомство, само че от нас – възрастните, зависи по какъв начин ще насърчим децата и учениците да водят здравословен и пълностоен метод на живот “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков, който поздрави учениците и учителите.

В церемонията по тържественото награждаване с изключение на министър Хинков присъединяване взеха заместник-здравните министри проф. Илко Гетов и доцент Михаил Околийски, заместник-министърът на образованието и науката доктор Емилия Лазарова, началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта Таня Павлова, шефът на Дирекция „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “ в Министерство на здравеопазването Илия Тасев, шефът на Дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “ в Министерството на културата Елиянка Михайлова, шефът на Дирекция „ Политики и стратегии за детето “ в Държавната организация за протекция на детето госпожа Милена Дянкова  и представителят на дирекция Български юношески Червен кръст и член на Експертната комисия за оценяване на планове в Конкурса Петър Цинцарски.

С тържественото награждаване на участниците в състезанието „ Посланици на здравето ”, Министерството на здравеопазването сложи началото на самодейността „ Седмица на положителната вест “. От понеделник – 11 декември до петък – 15 декември, министър Хинков ще организира срещи с българи, трансформирали се в посланици на положителните каузи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР