41 българи бяха арестувани при специализирана операция на испанската полиция

...
41 българи бяха арестувани при специализирана операция на испанската полиция
Коментари Харесай

Закопчаха 41 българи, примамвали непълнолетни нашенки в Испания, за да ги превърнат в бели робини

41 българи бяха задържани при профилирана интервенция на испанската полиция против незаконна група, занимавала се с трафик на хора и полова употреба на малолетни. При интервенцията в Испания са освободени 14 жертви, 12 от които – малолетни.

4 жертви на незаконната група са били освободени в други европейски страни.

Разследването е почнало през август 2017 година по отношение на получена информация за група, която се занимавала с обири от испански магазини, а откраднатото продавала в разнообразни европейски страни.

Разследващите открили, че организацията се ръководи от необитаеми здания в Мадрид. Именно в такива здания са открити и голям брой от малолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия. Те били примамвани да се реалокират от България в Испания с подправени обещания, само че един път пристигнали, били поставяни в условия на иго и заставяни да правят закононарушения, осведоми bTV.

В някои случаи обаче малолетните са били давани на незаконната организация от родителите им.

Момичетата да вземем за пример са били „ купувани на вноски” – първата в България, втората – при идването в Испания. Цената се е определяла и от това какъв брой изкусни са били малолетните в кражбите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР