400 семейства в наводнените карловски села ще получат по 420

...
400 семейства в наводнените карловски села ще получат по 420
Коментари Харесай

Помощ от Международния Червен кръст за 400 семейства от наводнените карловски села

400 фамилии в наводнените карловски села ще получат по 420 франка или към 800 лева за домашен уреди и друга нужна мебелировка. Помощта идва от Международния Червен кръст след молба за помощ от страна на БЧК.

Кои семейства ще получат помощ?
Помощта е ориентирана единствено към най-засегнатите фамилии. За да се посочи кои са те, БЧК ще разчита на публични препоръки в Карловско, които са взели участие в обследванията на къщите и оценяването на вредите. Ясен Сливенски от БЧК обясни по какъв начин тъкмо ще се случи подбора:

" Ще бъдат основани такива публични препоръки, където да бъдат поканени както самите потърпевши, по този начин и кметски наместници и съответните институции. Критериите, които ние авансово сме определили е да бъдат в действителност подкрепени най-засегнатите с приоритет. След това ще се позовем и на оценката на потребностите и на вредите, които са създали от Агенцията за обществено подкрепяне. Така, че във връзка сме и с държавните и локалните управляващи ".

Как ще бъдат изплатени средствата?
А по отношение на метода, по който ще бъдат подкрепени фамилиите - сега се работи по няколко разновидността - паричен превод или ваучери, посочи още Сливенски.

Кога?
До две седмици Международният Червен кръст ще изпрати към България средствата, а още на следващия ден се провеждат публичните препоръки по места, които да основат организация.

На конференцията на БЧК присъстваше и представителят на Международния Червен кръст Тереза Хенли. Самата тя е видяла от първо лице бедстващите села. На въпроса по какъв начин действат в нейната страна при сходни бедствия, Хенли отговори:

" Държавата оказва незабавна помощ. Помага да се ремонтират къщите. Но хората нормално съумяват да възстановят домовете си през застраховката, която са си създали ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР