400 молби са подадени до Фонда за гарантиране на вземанията

...
400 молби са подадени до Фонда за гарантиране на вземанията
Коментари Харесай

Очаква се броят на молбите за невзети заплати до Фонда за гарантиране на вземанията да се увеличи след 1 април

400 молби са подадени до Фонда за гарантиране на вземанията за неизплатени заплати или за ощетени при хонорари служащи. Това заяви при предходната си среща с шивачките в Дупница омбудсманът Мая Манолова . Тя обясни какъв е методът за кандидатстване до този фонд.

Броят на молбите за невзети заплати до Фонда за гарантиране на вземанията ще се усили много след 1 април тази година, когато Инспекцията по труда ще може да желае оповестяване на произвеждане по неплатежоспособност на дадена компания или дружество. Какво би трябвало да създадат в такива случаи ощетените служащи, омбудсманът Мая Манолова изясни:

Трябва да се следи доста съответно какво се случва във компанията, което не постоянно е допустимо, само че би трябвало да се положат старания да се следи някой подава ли молба за започване на произвеждане по неплатежоспособност, по какъв начин върви правосъдното произвеждане, има ли решение, с което се афишира началото на това произвеждане, какво написа в него, и най-много - коя е началната дата на неплатежоспособността, която е посочена, с цел да отговори на законовите условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР