400 лева глоба наложи Районният съд във Варна на 42-годишен

...
400 лева глоба наложи Районният съд във Варна на 42-годишен
Коментари Харесай

400 лв. глоба за мъж, снимал се гол във варненски мол

400 лв. санкция наложи Районният съд във Варна на 42-годишен мъж за демонстрация на дребно безчинство, оповестиха от институцията за Moreto.net.

Случаят е от 15 декември предходната година. В ранния следобяд на тази дата 42-годишен мъж отишъл с автомобила си на паркинга на варненски мол, на едно от подземните равнища, съблякъл се гол и почнал да си прави видеоклип, като се разхождал към колата си. Преминаваща през паркинга жена възприела държанието му и направила видеозапис, който директно по-късно посочила на продавач-консултант в един от комерсиалните обекти. Била известена защитата на мола и осъществен обзор на видеоохранителните камери, където също са били регистрирани непристойните дейности.

Районният съд одобри, че несъмнено с държанието си 42-годишният мъж е нарушил публичния ред и успокоение на жителите, възприели действието му, което има характерностите на непристойна демонстрация, доколкото е осъществено на обществено място, в многолюден регион и в светлата част от денонощието, когато държанието на лицето е могло да бъде възприето от огромен кръг жители, в това число малолетни лица. Проявата е в прорез с етичните публични правила, само че заради своята по-ниска степен на социална заплаха действието не съставлява закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс, а административно нарушаване. Съдът одобри, че е налице съображение за налагане на административно наказване сред междинния и оптималния размер, очакван в наредбата на Указа за битка с дребното безчинство, а точно - „ Глоба ” в размер на 400 лв..

Решението на съда предстои на обжалване в 24-часов период, като при положение на тъжба производството пред окръжния съд е планувано за 5 март от 13 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР