40-то издание на фестивала за българско игрално кино Златна роза,

...
40-то издание на фестивала за българско игрално кино Златна роза,
Коментари Харесай

Започна 40-то издание на фестивала за българско игрално кино Златна роза

40-то издание на фестивала за българско игрално кино " Златна роза ", подкрепено от Община Варна, бе намерено на 23 септември във Фестивалния комплекс от кмета на Варна Иван Портних и Петър Тодоров, изпълнителен шеф на Националния кино център.

" Благодаря на всички, които през годините и през днешния ден работят за одобряването и развиването на най-дълголетния фестивал за българско игрално кино, който дава един прелестен акцент в културния календар на Варна. Сигурен съм, че измежду богатата селекция от филми има доста, които  са почтени за премията “Златна роза " - по-ценна за нас даже от оскарите. Нека гледаме български филми, да поддържаме родните създатели, да вървим на кино! ", обърна се кметът към феновете в зала 1 на ФК. 

Откриването на фестивала бе подгрято от осъществяванията на детския духов оркестър " Джуниър бенд " от Велико Търново, с началник Йордан Цветков. Киномаратонът стартира с една продукция на Сърбия, Хърватия, Словения и България " Как се научих да хвърча ". Фестивалът " Златна роза " продължава до 29 септември.

Програмата може да бъде забелязана на адрес: https://zlatnaroza.bg/programa/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР