40% от потребителите в Испания сменят мобилния си телефон на

...
40% от потребителите в Испания сменят мобилния си телефон на
Коментари Харесай

Колко често испанските потребители подновяват мобилния си телефон?

40% от потребителите в Испания сменят мобилния си телефон на всеки две години. Подобен е процентът (37,8%) на хората, които го възобновяват единствено когато смарт телефонът им се повреди или счупи. Това демонстрира изследване, извършено от CertiDeal, компанията, профилирана в производството и продажбата на ремонтирани телефони, предава eleconomista.es. 

Потребителите, които устоят най-дълго време (те го сменят на всеки четири години или повече, бел. ред.) преди да възобновят телефона си, са едвам 13 на 100. Данните демонстрират, че шест от 10 души (59,3%) са сменяли телефона си повече от осем пъти през целия си живот.

Основната причина, заради която потребителите възобновяват своя смарт телефон, е неговата нередовност или батерията (43,5%), следвана от счупване или загуба на предходното устройство (33,2%). 10% от потребителите сменят телефона си, тъй като се нуждаят от повече памет и 5 на 100 - защото желаят да имат най-новия модел на пазара или тъй като им е скучно от предходния. Само 3% сменят мобилния си телефон, с цел да си вземат нов с по-добра камера.

Основната характерност, която се търси в новия смарт телефон е:
той разполага с по-голяма продуктивност или скорост (60,7%);той има повече потенциал на паметта (44,5%).
Четирима от 10 консуматори търсят устройство с по-дълъг живот на батерията от предходния (40,2%), а 22,8% желаят да имат мобилен телефон с по-голям екран.

Търсенето на ремонтирани смарт телефони (втора приложимост, бел. ред.) се е нараснало през последните години и се чака продажбите да набъбнат още повече през идващите месеци. " Прогнозите за продажби на актуализирани телефони за 2022 година са с 50% по-високи от тези за 2021 година ", споделя Салвадор Макри, управител на CertiDeal за Испания.

Пет от 10 души (57,2%) са избрали да си купят ремонтиран телефон след рецесията с Covid-19. 20% от тях са го създали, тъй като покупателната им дарба е понижена и избират да икономисват при покупка на смарт телефон. Шест от 10 консуматори чакат да спестят до 50%, когато купуват телефон с тези характерности. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР