40-годишният албански гражданин Кристо Д. и сънародникът му – 28-годишният

...
40-годишният албански гражданин Кристо Д. и сънародникът му – 28-годишният
Коментари Харесай

Задържане под стража за двама албанци, опитали да преминат нелегално границата

40-годишният албански жител Кристо Д. и сънародникът му – 28-годишният Флоренц Н., са с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, откакто настояването на Районната прокуратура в Генерал Тошево е било почетено от Районния съд в града.

Срещу двамата обвинени се води досъдебно произвеждане за незаконно прекосяване на сухопътната българо-румънска граница в землището на село Росица без позволение на управляващите и не през избраните за това места – закононарушение по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Нелегалните мигранти са арестувани в румънското село Валени и са върнати от управляващите на Румъния в България. В хода на следствието против тях е било открито, че Кристо Д. е разгласен за търсене в Шенгенската осведомителна система от Интерпол Швейцария със наследник бюлетин още през 2014 година Той е обвинен за квалифицирана кражба. Обвиняемият се търси и от Интерпол Италия и има наложена възбрана за влизане в Република България.

Кристо Д. и Флоренц Н. са минали в България през Република Македония. С наето от тях такси са достигнали границата с Република Румъния. Желанието им е било да се придвижат до Франция, където обяснили, че имат родственици.

Определенията на Районния съд в Генерал Тошево, с които са взети най-тежките ограничения за процесуална насила по отношение на двамата албански жители – задържане под стража, са влезнали в действие, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР