40 деца от цялата страна се включиха в едноседмичния спортен

...
40 деца от цялата страна се включиха в едноседмичния спортен
Коментари Харесай

Велико Търново е домакин на едноседмичен спортен лагер “Баскетболни деца



40 деца от цялата страна се включиха в едноседмичния състезателен лагер “Баскетболни деца ”, който се организира във Велико Търново. С децата работят шестима треньори. Интензивните тренировки са съпроводени и с културна стратегия и стопански курс, обвързван със спорта.

Децата в баскетболния камп са на възраст от 8 до 17 години. Пет от тях са девойки, останалите са момчета.

“Баскетболните деца ” имат опция по време на лагера във Велико Търново да работят самостоятелно с шестимата треньори в региона на отбрана, пукотевица, подаване, кондиция и дрибъл:

„ Целта на кампа е освен да има състезателен детайл, само че да има учебен и образователен детайл. Също по този начин и един детайл на менторство. Да покажем на тези деца, че има неща отвън баскетбола, които са доста значими, че животът не е единствено баскетбол. Да им помогнем, да им покажем, да им предадем от нашия опит основно. Целодневни тренировки, на две сесии са разграничени - утринна и следобедна. Смея да настоявам, много са интензивни тренировките, само че в последна сметка кампът е една седмица и те по тази причина са пристигнали тук. Оптимално сме подбрали треньорски щаб “, обясни  треньорът Мартин Дурчев.

„ Баскетболните деца “ бяха признати през днешния ден от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Програмата на баскетболните очаквания планува и туристическа обиколка на Велико Търново и посещаване на спектакъла “Звук и светлина ”, както и разглеждане на занаятчийските работилници на Самоводската чаршия. В събота в американския лицей в града през целия ден за децата баскетболисти ще има стопански курс, ориентиран към спорта.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР