4 съставки, които подмладяват кожата на шията и деколтето Бръчките

...
4 съставки, които подмладяват кожата на шията и деколтето Бръчките
Коментари Харесай

4 съставки, които подмладяват кожата на шията и деколтето

4 съставки, които подмладяват кожата на шията и деколтето

Бръчките по шията и деколтето се появяват по-рано, в сравнение с лицето и по тази причина на тези зони би трябвало да се обръща повече внимание. Някои хора считат, че този проблем се появява при дамите след 40, само че през днешния ден даже 25-годишните девойки имат бръчки към врата си.

За да предотвратите образованието им, би трябвало да знаете за какво се появяват:

При липса на подобаваща грижа
Това се отнася освен до хигиената, само че и до своевременното навлажняване и поддържане на кожата. При дамите след раждането, с възрастта и след заболяване, хормоните се трансформират и това постоянно води до дехидратация на кожата, загуба на разтегливост и колаген.

Лоша стойка
Понякога девойките не виждат по какъв начин привикват да вървят подгърбени и със свити плещи, а този табиет води освен до проблеми с гърба, само че и до появяването на бръчки по врата.

Загар
При корист огромните дози ултравиолетова радиация водят до изсушаване на кожата, което води до загуба на защитната й функционалност.

Чести промени в телесното тегло
Бръчките в зоната на деколтето са един от страничните резултати на постоянните диети.

Сън
Ако спите погрешно на високи възглавници в поза “ембрион ”, то на сутринта по шията остават гънки. Те се срещат и при феновете на четенето в леглото.

Чувствителна кожа
В региона на деколтето кожата е сходна по конструкция с кожата на клепачите. В тази зона, както и към очите, се появяват първите бръчки.

Както може да се види, в множеството случаи е нужна хидратираща грижа за премахване на казуса. В последна сметка, дамите постоянно нанасят крем единствено по лицето, забравяйки за кожата на шията и деколтето, заради което тези области на тялото получават по-малко влага и хранителни субстанции.

Следните средства са изключително ефикасни:

Алое вера и зехтин могат да понижат бръчките по шията и деколтето. Сокът от алое съдържа ябълчена киселина, която спомага за възстановяване на еластичността на кожата.

Можете да употребявате гел от алое вера непосредствено от живо растение, просто изстискайте течността от листата и я нанесете на шията и гърдите си и я оставете за 20 минути. След това просто изплакнете с топла вода.

Друг вид е да комбинирате алое вера и витамин Е. Смесете наличието на 2-3 капсули с 1 чаена лъжичка гел алое и нанесете върху засегнатата област за 30-35 минути, след което изплакнете с топла вода.

Зехтинът съдържа антиоксиданти и витамини А и Е, които оказват помощ за поддържане на кожата чиста и без бръчки. Просто нанесете непосредствено върху кожата и масажирайте за 5-8 минути. Зехтинът възвръща старите кафези и способства за появяването на нови.

Можете да смесите зехтин, мед и глицерин, с цел да си приготвите по-силна маска. Смесете съставките в равни количества и нанесете сместа върху кожата и масажирайте за 2-3 минути, по-късно оставете да работи 15-20 минути. Тази примес отстранява мъртвите кафези и подмладява кожата.

Не забравяйте, че неналичието на влага в тази област способства за бързото формиране на бръчки и гънки, по тази причина постоянно би трябвало да овлажнявате кожата на шията и гърдите, с цел да предотвратите появяването на бръчки.

Поддържането на уравновесена диета оказва помощ за попречване на стареенето на клетките от вътрешната страна, тъй че ще получите ефикасен резултат.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР