4 от 6-те парламентарни сили подкрепят проектодекларацията за членството на

...
4 от 6-те парламентарни сили подкрепят проектодекларацията за членството на
Коментари Харесай

4 от 6-те парламентарни групи подкрепят декларацията „за“ членството на Украйна в НАТО


4 от 6-те парламентарни сили поддържат проектодекларацията за участието на Украйна в НАТО. Ясно е, че по въпроса за участието на защитаващата се от експанзията страна в Народното събрание има необятно единодушие, което ни доближава до цивилизования свят.

В документа се споделя, че се чака от държавното управление, в това число и на идната идния месец среща на върха на НАТО във Вилнюс, да поддържа присъединението на Украйна към алианса, откакто бъде възобновен мирът на нейна територия. Отправя се апел към съдружниците да употребяват срещата във Литва, с цел да очертаят ясни параметри по пътя на участието на Украйна в НАТО.

Декларацията е подписана от всички парламентарно показани обединения, без „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Искри обаче не липсваха, означи БНР. От „ ИТН “ обърнаха внимание върху неналичието на подписи от представители на „ Продължаваме промяната “ и попитаха дали това е знак за ново позициониране. Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов опита да размъти водата с обичайното заяждане:

„ Както виждаме, се получава леко разделяне. От едната страна са едни партии, а от другата страна са „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия и Политическа партия. Къде са Христо Иванов и другите „ спасители “ на Украйна и за какво не сложиха подписи под тази декларация? “

На което Никола Минчев от Политическа партия отговори умерено: „ От името на парламентарната група има автограф на съпредседателя й Атанас Атанасов, което при всички положения обвързва цялата група. От човек от „ Продължаваме промяната “ няма автограф, само че това е безусловно механически въпрос. Ние изрично заставаме зад тази декларация и я поддържаме на 100 %. “

От ГЕРБ обясниха, че декларацията е нужна и поради идната среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Позицията на Движение за права и свободи е ясна, уточни ръководителят на партията Мустафа Карадайъ:

„ Ние като страна би трябвало да подкрепяме евроатлантическата интеграция на Украйна. Естествено, при съблюдаване на съответните правила. “

Единствено съветските проксита „ Възраждане “ предстоящо се оповестиха срещу. С присъщите за манталитета си неуместни доводи:

„ Въобще въпросът да се разяснява, откакто има война, считаме, че е безусловно неблагоразумно, тъй като това би могло да докара до ескалация на напрежението и, на процедура, до Трета международна война, което може да е пагубно за целия свят. Така че ние сме срещу приемането на Украйна в НАТО “, съобщи Ангел Георгиев от групата на Костадинов.

От Българска социалистическа партия резервираха гробовно безмълвие във връзка препоръчаната декларация, евентуално с цел да се ориентират от кое място и накъде духат ветровете.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР