4 нови области въвеждат противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19

...
4 нови области въвеждат противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Проверка на БНТ: Носят ли се маските във Варна?

4 нови области вкарват противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 от през днешния ден. Това са областите Варна, Плевен, Шумен и Търговище.

Във Варна става наложително носенето на маска на закрити места. Причината за въвеждането на рестриктивните мерки е увеличението на броя на инфектираните с вируса.

Новите ограниченията против разпространяването на Ковид включват носенето на маски в закрити пространства, като търговски обекти, в градския и междуградския превоз, на автогари, жп гари, летища, кина, театри и други обекти.

Варна и региона от средата на месец юли минаха във Втори стадий и не престават да се усилят случаите на инфектираните с инфекцията.

За момента заповедта ще важи до 31 август. Здравните управляващи прецизираха, че в първите дни след влизането в действие на заповедта няма да се правят всеобщи инспекции за носенето на маски.

След това контролиращите органи ще постановат санкции. Има и изключения за носенето на маски.

" Тези изключения са за всички клиенти и личен състав на заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения и всевъзможен различен тип заведения, които са за публично прилагане. Също изключения са планувани за деца до 6 години и спортуващите на закрито по време на практикуване на физическата им активност ", съобщи Цеца Янкова, основен секретар на Регионална здравна инспекция-Варна.

Проверка на Българска национална телевизия сподели, че в рейсовете от градския превоз не всички пасажерите носят маски. Хората към момента не са задоволително осведомени за новите ограничения.

Според здравните управляващи във Варна болестта протича по-леко при тази вълна на Ковид и към този момент няма напън върху лечебните заведения.

Вижте още в директното включване на Петър Дойкински.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР