4-годишно момиченце оцеля като по чудо, след като миналия четвъртък

...
4-годишно момиченце оцеля като по чудо, след като миналия четвъртък
Коментари Харесай

Дете пострада сериозно след тежък инцидент в детска градина

4-годишно момиченце оцеля като по знамение, откакто предишния четвъртък дървен долап паднал върху него. Случаят е от Горна Оряховица, а детското заведение е „ Бодра промяна “.

В злощастния ден долап се стоварил върху главата на момиченцето, а от личния състав не реагирали съответно, твърди бащата Иван Ламбов пред RegNews.net. И фактически „ Спешна помощ “ не е извикана повече от час.

След идване на майката даже здравната сестра в детската градина не е съпроводила детето до болничното заведение, сподели бащата, който от няколко дни изживява ужаса да гледа щерка си с обезобразено лице.

„ Тя даже не е отишла до колата, в която брачната половинка ми е поставила детето. Освен това от управлението на детската градина са длъжни при подобен случай да уведомят Регионалното ръководство на образованието. Там обаче сигнал не е подаден “, споделя Иван Ламбов.

В последна сметка детето се оказало със строшен нос. Откарали го в Плевен, където по думите на Ламбов попаднали на доста добър екип. На детето били правени силиконови импланти за стабилизиране на хрущяла, които след това трябвало да бъдат махнати. Операцията направил доцент Александър Вълков в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. А потърпевшото семейство било ориентирано към Плевен от доктор Борислав Генчев от МБАЛ „ Св. Иван Рилски “, където детето в началото било откарано.

По случая работят от Община Горна Оряховица, полицията и прокуратурата. В момента се прави инспекция, а в понеделник родители ще стачкуват пред детската градина. Те ще упорстват директорката Жанета Иванова да подаде оставка.

До седмица ще станат ясни всички условия, в това число за какво способените институции не са известени в законовия период за случая, осведоми Дарик.

„ Взети са писмени пояснения от директорката. След депозирането им в деловодството на Община Горна Оряховица е почнала процедура по дисциплинарно наказване “, заяви кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

„ Никой от детската градина не попита по какъв начин е детето ми. Казали, че не са викнали „ Спешна помощ “, тъй като не видели, че детето е с ударена глава, а това беше явно. Тя не си е блъснала ръката или крайници, а главата. Имало е здравна сестра, тя би трябвало да знае какви последици крие сходен удар “, споделя още Иван Ламбов. Според него от детската градина са се пробвали да прикрият случая.

В момента детенцето е у дома, само че се постанова да посещава още лекари. От удара е наранено и едното око на момиченцето, което е получило кръвоизлив. Иван Ламбов си пожелава детето да се оправи изцяло и недоумява по какъв начин е допустимо да изпрати щерка си здрава в детското заведение, а да я види по-късно в тежко положение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР