4-годишният преподавател в Математическата гимназия Акад. Кирил Попов в Пловдив

...
4-годишният преподавател в Математическата гимназия Акад. Кирил Попов в Пловдив
Коментари Харесай

Млад пловдивчанин създаде логото на България за присъединяването към Еврозоната СНИМКА

4-годишният учител в Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " в Пловдив Георги Георгиев завоюва състезанието за разработване на лого и слоган на акцията за присъединение на България към Еврозоната. Неговият план беше предпочетен от журито всред общо 22 оферти на създатели, колективи и компании, взели участие в състезанието на Министерството на финансите. Логото съдържа изображение на българския трикольор, вплетен в знака на еврото, а слоганът му " Единството е мощ " е въодушевен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и от снопа пръчки, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

" Това беше първата концепция, която ми пристигна. Понякога по този начин се случва ", споделя Георги. " Понякога се редуват концепция след концепция, до момента в който се спреш на крайното решение, а в други случаи ти идва още от първия път. Така стана и с тази концепция. Просто взех решение, че си заслужава да я осъществявам и да вземам участие в състезанието ", споделя той.

Младият преподавател преподава " Компютърна графика и дизайн " на дванадесетокласници в Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " в Пловдив. Учениците му са бъдещи програмисти. Занимават се и с уеб дизайн, като главната им задача е писане на код. Заедно с това обаче е належащо да изградят и образна просвета, на което ги учи Георги.

Самият той се занимава с дизайн и образна връзка от повече от 10 години. Завършил е " Рекламна графика " в Художествената гимназия в Пловдив, където учители по специалността са му Костадин Отонов и Борис Богданов. Дипломира се в Националната художествена академия със специалността " Плакат и образна връзка " при проф. Николай Младенов, а сега приключва там и магистратурата " Визуална връзка " при доцент Ненко Атанасов и проф. Иван Газдов, написа Българска телеграфна агенция.

Освен на бъдещите програмисти в Математическата гимназия, Георги преподава и на деца от детската градина " Кокиче " в Пловдив. " Там рисувам с деца на предучилищна възраст. При дребните деца е добре да се наблюдава в каква възраст какво тъкмо и по какъв начин рисуват ", споделя Георги. В тази възраст децата се развиват доста бързо. За всяка година си има графика какво би трябвало да рисуват, по какъв начин да възприемат света и цветовете, какъв брой човекоподобно е нещото, което рисуват. " Хубаво това да се следи, тъй като демонстрира и доста неща за здравословното и прочувственото им положение ", споделя младият учител.

Той следва да се дипломира като магистър до седмицa. След това възнамерява да работи по специалността си, само че дружно с това да продължи и да преподава. " Смятам, че още от гимназията ми е обещано доста от моите преподаватели и е хубаво това да се връща, а на младежите, които желаят да се занимават дизайн, да им се преподава качествено ", споделя Георги Георгиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР