4 486 новоприети студенти са се записали след приключване на

...
4 486 новоприети студенти са се записали след приключване на
Коментари Харесай

850 свободни места в Софийския университет след трето класиране

4 486 новоприети студенти са се записали след привършване на трите класирания в кандидатстудентската акция за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ". 850 са незаетите места в постоянна и задочна форма, субсидирани от страната. За тях Софийският университет афишира спомагателен банкет.


Незаети места има в специалности като „ Философия ", „ Социология ", „ Публична администрация ", „ Културология ", „ Библиотечно-информационни науки ". В специалността " История " има 28 свободни места в постоянна форма и 15 места в задочна форма. В „ Българска лингвистика " и „ Социални действия " свободни са 17 места в постоянна форма, за „ Славянска лингвистика " - 27, за „ Френска лингвистика " - 16.

Свободни места има и в специалностите „ Физика ", " Химия ", „ Биотехнологии " и прочие Незаетите места в специалностите " География " и „ Геология " са 26, в „ Музика " - 20.

Пълният лист на специалностите, за които е разгласен спомагателен банкет, можете да видите на уеб страницата на Софийския университет - ТУК

Срокът за подаване на документи за присъединяване в спомагателния банкет е от 10 до 14 септември. На 15 септември 2018 година ще се организира спомагателен изпит по теология (устен).

Класирането ще бъде оповестено на 18 септември 2018 година, а записването на новоприетите студенти ще бъде на 19, 20 и 21 септември 2018 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР