39 крадени луксозни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лв.

...
39 крадени луксозни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лв.
Коментари Харесай

Бандата на Сашо Полицая шитнала крадени коли за 4 млн.

39 крадени първокласни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лева са пласирани от бандата на Сашо Полицая, която бе разрушена при спецакция през вчерашния ден в Бургас. Всяка от колите е на стойност от 70 хиляди до 200 хиляди лева и са създадени от 2020 година насам. В момента се открива има ли взели участие чиновници на КАТ в незаконната активност.

Разследването е от края на месец май, делото е формирано и следено в профилираната прокуратура, а след закриването й е трансферирано в Бургас. Петима мъже и една жена са привлечени към наказателна отговорност, един от тях като началник на незаконната скица.

За четирима е поискана мярка за неотклонение задържане под стража, а двама са с подписка и възбрана да напущат България.

Престъпната активност са осъществявали от ноември 2020 година до през вчерашния ден, когато ОПГ бе разрушена. По следствието е свършена доста работа, сподели заместител окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов разкри детайлности за схемата. Касае се за коли от висок клас, на които се трансформират идентификационните номера на рамата на мотора и с неистинен документи се записват в КАТ.

Ръководителят на групата, който по данни на Флагман.бг е някогашният катаджия Александър Павлов – Сашо Полицая, основал стройна конструкция за изкупуване на коли в страната и Европа.

Ръководителят на ОПГ имал задачата да намира купувачи на колите в Турция и Близкия изток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР