''Раздялата'' с Волен Сидеров като че ли беше предизвестена. Раздяла

...
''Раздялата'' с Волен Сидеров като че ли беше предизвестена. Раздяла
Коментари Харесай

Политолог: Раздялата с Волен Сидеров беше предизвестена

''Раздялата'' с Волен Сидеров сякаш беше предизвестена. Раздяла в кавички, тъй като тази дребна коалиция и досега не функционираше съвършено. Тя ще продължи да действа по същия метод. Такова мнение изрази доцент Даниел Смилов в изявление за БНР след освобождението на водача на ''Атака'' като ръководител на ПГ на Обединени патриоти.

,,Подкрепата на групата на Волен Сидеров ще бъде договаряна ''на парче''. Не чакам това, което се случи през днешния ден, да има въздействие върху стабилността на ръководещото болшинство, тъй като то от дълго време в някакъв смисъл не разчита напълно на поддръжката на патриотите. Виждаме, че Движение за права и свободи може напълно искрено да бъде третирано като част от ръководещото болшинство и то се нарежда по този начин'', изясни той.

Според него няма да има публична смяна на парламентарното болшинство, тъй като актуалният вид е преференциален за всички играчи.

,,От една страна ГЕРБ въпреки всичко могат да настояват, че не ръководят с Движение за права и свободи. За Движение за права и свободи това също е преференциално – публично не са във властта, само че употребяват голямата част от позитивите от нея. А и политиката им напоследък е да изваждат напред политическите упоритости на Делян Пеевски, който все по-често се вижда в Народното събрание като основател на законодателство. А обществото преглътна икономическите планове на Ахмед Доган'', показа Смилов.

,,Щеше да е огромно двуличие, в случай че сътрудниците в дребната коалиция бяха останали заедно…Гласовете на ''Атака'' чисто математически не са изключително значими – ''Воля'' също се включва в поддръжка на болшинството в тежки моменти'', разяснява още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР