''Оставките са морален критерий, който ние ГЕРБ сме задали и

...
''Оставките са морален критерий, който ние ГЕРБ сме задали и
Коментари Харесай

Дариткова: Не разбирам медийната агресия по ГЕРБ

''Оставките са честен аршин, който ние ГЕРБ сме задали и съблюдаваме. Ние няма да допуснем, че наличието на някой във властта ще попречи на правилното следствие, тъй като сега приказваме единствено за изявления в медиите. Ние демонстрираме политическо държание, което е изрично морално. Всички останали демонстрират, че се държат за политическото статукво, тъй като в тези изявления имаше забъркани и сътрудници от други партии. Аз съм сигурна, че тази рецесия ще ни направи по-силни.''

Това сподели във вчерашното издание на предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която разяснява следващите оставки в партията.

"Решението на Панайот Рейзи е негово персонално. Той напуща партията, само че остава кмет. Попитайте го него за какво е решил по този начин. Срещу него към този момент има повдигнато обвиняване. Ние сме задали нашите правила. За мен е обикновено всички в ГЕРБ да съблюдават едни и същи правила. Аз не съм разговаряла с кмета на Созопол и не мога да разясня. Не мога да разясня и дали Бойко Борисов е разговарял с него. Не виждам къде има двоен стандарт и критерий при нас. Аз не мога да схвана за какво всички медии се нахвърлят по този начин нападателно към ГЕРБ и не разясняват нищо за други политици, които имат обвинявания, само че не престават да извършват функционалностите си. В ГЕРБ водим разговор между тях. Сигурни сме, че ще излезем мощни и обединени от тази обстановка. В партията разногласия има, само че война няма никога ", безапелационна беше Дариткова.

"КСНС беше проведен под натиска на опозицията и госпожа Корнелия Нинова. Всички се явихме правилно. Представено ни бе мнение, което госпожа Нинова предложи без изобщо да го е прочела. Това беше първото подозрително нещо. В това мнение се твърдеше, че страната не прави нищо в битката с корупцията, а това е не е правилно. В мнението имаше и внушения за основаване на нов закон за битка с корупцията. Това е теза, която пазят от Българска социалистическа партия и президентът очевидно ги поддържа. Не може да се приказва, че страната не прави нищо в битката с корупцията. За мен не може да се почисти корупцията по високите етажи на властта за една година. Ние бяхме за разбор на всички антикорупционни дейности. В мнението имаше и внушения, че корупцията е почнала надали не с идването на власт на ГЕРБ и преди този момент не е имало корупционни практики, нещо, с което ние не можехме да се съгласим ", разкри още тя.

"Ние в ГЕРБ не произнасяме присъди. Ние желаеме да се срещнем с съответните следствия на способените органи и тогава ще можем да разясняваме всичко по тематиката за свадите за жилищата. От Българска социалистическа партия би трябвало да дойдат в Народно събрание, с цел да разгледаме и обсъдим тяхната подписка за оставка на ръководителя на КПКОНПИ. Ние желаеме да се срещнем с всички обстоятелства и доказателства и едвам тогава ще вземем политическо решение по тематиката ", разяснява Дариткова желаната оставка на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев от страна на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР