''Европейският парламент обикновено се доверя на местните власти. Той не

...
''Европейският парламент обикновено се доверя на местните власти. Той не
Коментари Харесай

Елена Йончева за обвинението срещу нея: Политическо е, искат да ме спрат и уплашат

''Европейският парламент нормално се доверя на локалните управляващи. Той не прави следствие, за жалост. Аз ще показва обстоятелствата в комисията. Практика е Европейският парламент да се доверя на националните институции. Разбира се, те ще бъдат уведоомени, само че не би трябвало да забравяме, че има депутати от разнообразни групи. Във всеки парламент решение взима мнозинството'', това съобщи за предаването '''Честно казано с Люба Кулезич'' евродепутатът на Българска социалистическа партия Елена Йончева във връзка повдигнатото ѝ обвиняване от българската прокуратура за ''пране'' на пари, последвано и от писмо на същата прокуратура до Европейския парламент, касаещо нейния имунитет.

''Преди два дни се срещнах с писмото на прокуратурата до Европейския парламент. Там се споделя, че съм знаела или съм предполагала, че средствата, които съм употребява за моята професионална активност, са с неразбираем генезис. Това е обвиняването, това за прокуратурата е пране на пари. Доказателствата им са гласови данни, т.е. свидетелски показания, че аз съм знаела или допуска, че средствата, които съм употребила за моята професионални дейности, са с неразбираем генезис. Става дума за 2012, 2013 година, когато КТБ получаваше редица награди. Банка, която се контролираше от съответни контролни органи в България'', съобщи още Йончева.

Запитана, по отношение на опцията обвиняванията против нея да са на политическа основа, тя отговори по този начин: ''Аз нямам никакво подозрение. Ще се разбере, че настояването е политическо стимулирано. С цел да бъда спряна и уплашена. Така се работи с публицистите в България. Намират се принадлежности да бъдем сплашени и опозорени. Така се прави в България, за жалост.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР