38-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям

...
38-годишната жена, чийто мъж и две деца загинаха при голям
Коментари Харесай

Няма край трагедията в Средец! Още една жертва на огнения ад

38-годишната жена, чийто мъж и две деца починаха при огромен пожар в дома им в град Средец, е умряла през днешния ден по обед. Това оповестиха от клиниката по изгаряния при Военноморска болница – Варна, където Анка е призната късно нощес, дружно с другите си две деца, оповестява " Дарик ".

Според шефа на лечебницата доцент доктор Ивайло Въжаров, положението й е било извънредно тежко. Цяла нощ лекарите са опитвали да я спасят, само че без триумф.
„ Направихме всичко допустимо, с цел да я спасим. Изгарянията по тялото й бяха повече от 85% “, изясни доктор Въжаров. Към този миг под наблюдаване остават двете деца на 8 и 11 години. „ По-голямото момче е в доста тежко положение, на апаратна вентилация в „ Реанимация “. Прогнозите ни не са по никакъв начин положителни. С дълбоки изгаряния е и другото 8-годишно дете “, посочи доктор Въжаров.

Писъци и смут в Средец! Баща и две дечица изгоряха живи, трима други се борят със гибелта!

Пожарът изпепели къщата на живеещите на фамилни начала Антон и Анка късно нощес. В стихията почина 34-годишният Антон в опит да избави всички, които са вътре. След погасяването на пламъците, пожарникарите се натъкват на злокобна панорама – бащата е бил овъглен дружно с две от децата си на 6 и 12 години.
В ромския квартал на Средец обясниха, че Антон е бил дървосекач. От полицията оповестиха, че нещастието е провокирана от избухнал моторен трион, пропуснат до печка с твърдо гориво. Рано тази заран на мястото беше изработен втори оглед. Криминалисти проверяват случая.


„ Не мога да разгласи безусловно никакви данни. Тече инспекция. Когато се издаде първата експертиза ще можем да дадем повече информация “, сподели шефът на пожарната в Средец гл. контрольор Николай Костадинов. Той изрично отхвърли изказванията на ромите, че е имало съществено закъснение от страна на огнеборците, които по думите им, пристигнали с час забавяне след подаването на сигнала към 22.30 часа нощес.

„ Две пожарни пристигнаха тук. Стояха малко по-надолу от къщата. Ама вода нямаха. Лапетата вътре горят. Седнаха тука и ни питаха единствено за имената. Пожарът е станал с туба бензин. Печката е опитал да възпламени. Бедно момче беше, положително “, споделиха жителите на ромската махала в Средец.


„ Искам да поднеса съболезнования към околните на починалите. Нашият град не помни подобен пожар с такива последствия. Трагедията е голяма. Ще направи всичко допустимо да осигурим заравяне на починалите. Сутринта се срещнах с близки на фамилията Помогнахме с пари. Готови сме да спомагаме, в случай че са нужни още “, съобщи и кметът на община Средец Иван Жабов.

Снимки: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР