38 души са задържани по време на кървавия протест срещу

...
38 души са задържани по време на кървавия протест срещу
Коментари Харесай

СДВР: Полицаите, били протестиращи, са уволнени, има данни и за други служители на реда

38 души са арестувани по време на кървавия митинг против управлението на БФС. На 24 души са наложени наказания от по 1 000 лева и е наложена възбрана за навестяване на спортни събития за период от 1 година. Други са с обвиняване за владеене на наркотични субстанции, обвинявания са тенденциозен палеж и увреждане на благосъстоятелност.

Това разгласи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов по време на присъединяване си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.

Има и полицейски чиновници, които са надвишили пълномощията си. За момента Столична дирекция на вътрешните работи разполага с данни за трима служители на реда, които са протегнали ръка на протестиращите. Вече е формирано досъдебно произвеждане и са отстранени от служба. Столична дирекция на вътрешните работи разполагат с данни и за още 3-4 полицейски чиновници, които също са надвишили пълномощията си по време на митинга против БФС.

По отношение на записа от заведението " Бар 75 " до Министерство на младежта и спорта, Николов уточни, че е арестуван причинителят и други лица, които имат съпричастност към ескалирането на митинга и подпалването на полицейския бус. Спрямо това лице е формирано досъдебно произвеждане и е с мярка за неотклонение " задържане под стража ".Още един човек е арестуван за митинга с мярка " задържане под стража " за увреждане на държавното и общинско имущество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР