37-годишният Георги Енев, заслужил прякора си Жоро Милионера, който на

...
37-годишният Георги Енев, заслужил прякора си Жоро Милионера, който на
Коментари Харесай

Разкриха къде са заровени парите на Жоро Милионера, който открадна 1.5 милиона лева от инкасо автомобил…

37-годишният Георги Енев, заслужил прякора си Жоро Милионера, който на 22 юни 2012 година отмъкна от поверения му инкасо автомобил тъкмо 1 470 000 лв., се кани да излезе от пандиза следващата година, твърди „ Уикенд ”.

През 2018 година изтича половината от 12-годишната присъда на тариката и Милионера бил безапелационен, че ще подаде молба за предварително освобождение. Надзиратели в пловдивския затвор към този момент разкриха, че Георги Енев в никакъв случай не е влизал в пререкания с никого зад решетките и интензивно работи, по тази причина 2 дни му се считат за 3 от присъдата.

Това значи, че вместо 12, обирджията ще търка наровете 8 години. Пет от тях към този момент минаха и по тази причина има право да изиска предварително независимост поради положително държание. Дори номерът да не мине, най-късно след 3 години Енев ще може да си харчи парите като свободен жител на света.

Големият въпрос обаче – къде са парите, остава. Разследващите по този начин и не съумяха да изкопчат от пловдивчанина къде е скрил пачките. Най-спекулативната версия гласи, че кайметата са закопани в Гърция. Изнасянето на чувал с пари през границата обаче е допустимо единствено с рамото на съизвършител.

Ченгетата не се съмняват, че Жоро Милионера е имал помощник, само че по този начин и не съумяха да го разкрият. Според криминалистите тарикатът, който 14 дни след обира бе в неопределеност, до последно е бил с авера си. Едва когато се убедил, че пачките са на несъмнено място, се предал на управляващите. Има две версии за това по какъв начин мангизите са изкарани от България.

Единият е, че това е станало през зелена граница, а вторият – че са превозени с кола в прилежаща Гърция. На КПП-то, което е вътрешна граница за Европейски Съюз, пътуващите демонстрират единствено персонална карта и не подлежат на инспекция, тъй че е изцяло допустимо това да е пътят на парите. Който и от двата разновидността да е правилен, ченгетата са уверени, че 1.5 млн. лв. са закопани в някоя гръцка равнища около браздата.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
(Visited 1 times, 1 visits today)
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР