37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40

...
37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40
Коментари Харесай

36 автобуса, 6 тира, коли и преминаващи пешком проверени на Капитан Андреево

37 рейса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и на преминаващи пешком пасажери се били тествани в границите на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на контрабандата. От ИА " Митници " оповестяват, че данните са интервенцията през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " .

Припомняме, че поради опашките, които се натрупаха през вчерашния ден на границата, се сътвори напрежение, защото съмненията са ориентирани към засиления трафик с гласуващи към България. Утре е балотажът на президентските избори. Появи се и информация, че поради инспекциите. Информацията не бе публично доказана от Министерство на външните работи.

От 13 рейса са конфискувани общо 3870 продукта , обозначени с лого и надпис на предпазени търговски марки. Стоките са най-вече текстилни произведения, парфюми, обувки и чанти . Те са конфискувани с разписки. В хода на инспекциите, в багажа на пасажерите са открити и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле.

Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са открити при инспекция на влекач с турска регистрация . Иззети са недекларирани 929 200 къса цигари, 29 200 къса пурети и 18 000 къса пури без бандерол.

Конфискувани са и 750 кг месо, 140 кг хранителни артикули, в това число и 70 кг млечни артикули, всички неразрешени за импорт.

Митническите чиновници са съставили 7 акта, 12 разписки за арестувани артикули по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за конфискувани други артикули. Служителите на РД " Автомобилна администрация " са съставили 2 акта.

Специализираната полицейска интервенция е подхваната от служители на реда от районно управление (на МВР) Свиленград, митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас, чиновници на Национална агенция за приходите и РД " Автомобилна администрация ".

Вчера да е обвързвана с противопоставяне на пазаруването на гласове за изборите.

Четири дни обаче след осъществяване на изборите за народни представители и първия тур на президентските избори,. Поводът са случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Република Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР