36 -ият български военен контингент в Афганистан официално завършва мисията

...
36 -ият български военен контингент в Афганистан официално завършва мисията
Коментари Харесай

Тържествено посрещнаха контингента ни от Афганистан

36 -ият български боен контингент в Афганистан публично приключва задачата си. На церемонията в Плевен участват военният министър и началника на защитата.
Контингентът с български военни в Афганистан се завърна у нас Самолетът с военнослужещите кацна на летище София малко след 20 ч.
Ще се промени ли форматът на българското присъединяване в централно азиатската страна, откакто Съединени американски щати възнамеряват да изтеглят половината от военнослужещите си?

България взе участие в Афганистан с 160 души които охраняват летището в южния град Кандахар и извършват инструкторски задания за локалните сили за сигурност.
НАТО удостовери уговорката си в Афганистан след изтеглянето на американските войски Ангажиментът ни е значим, с цел да се подсигурява, че Афганистан в никакъв случай повече няма да е заслон за интернационалните терористи, съобщи представителят на НАТО
НАТО продължава уговорката си към подготвителната задача " Решителна поддръжка ", в която беше преобразувана най- дългата бойна задача на алианса от 2002 година до 2015 година

Предстои да се разиска по какъв начин изтеглянето на близо 7 000 американски военни ще се отрази на останалите народи, които поддържат военно наличие от 16 000 инструктори.

Към момента остават опасността от ракетни офанзиви към летището в Кандахар, което се охранява от българите, уточни старши националният представител на 36-ия контингент Веселин Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР