36-годишната художничка Лора Янева, която издъхна от усложнения след коронавирусна

...
36-годишната художничка Лора Янева, която издъхна от усложнения след коронавирусна
Коментари Харесай

Бременната Лора търсила помощ в УМБАЛ-Бургас, но била върната - нямало места

36-годишната художничка Лора Янева, която издъхна от затруднения след коронавирусна зараза в УМБАЛ-Бургас, откакто бебето й бе извадено посредством незабавно секцио, е потърсила помощ в точния момент. Тя обаче не е била призната в Университетската болница в морския град, защото не е имало места. Това описаха във Facebook приятелки на отишлата си без време родилка, възмутени от изявление на шефа на лечебното заведение доктор Бойко Миразчийски.

Бременната в шестия месец художничка бе призната в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти положението й се утежни и тя бе интубирана. Лекарите започнаха незабавно секцио и изродиха бебето. В момента момченцето й, което пристигна на бял свят в 26-та гестационна седмица, е в положително общо положение под грижата на наотнатолози, само че за жалост майка му загуби борбата за живот в събота вечер.

По заповед на здравния министър Изпълнителната организация " Медицински контрол " стартира инспекция за гибелта на Лора Янева, а шефът на УМБАЛ-Бургас съобщи: " 10-11 дни преди този момент е била лекувана у дома. И към този момент в приглушаване на положението е доведена до болничното заведение. Била е в доста тежко положение - с тежка двустранна пневмония и с тежка дихателна непълнота ".

Думите му провокираха плевел яд измежду приятелките на Лора, като две от тях написаха постове във Facebook, опровергавайки доктор Миразчийски.

Една от тях - Ангелина Недин - адресира поста си до проверяващите.

" Лора получава първи признаци на заболяване на 14.03/повишена температура/. На 15.03 си прави по рекомендация на доктор тест за ковид в лаборатория,който се оказва позитивен.На 17.03 е върната от болница,поради липса на свободни места,като и е обяснено,че у дома ще се грижат за нея по-добре.На 19 е призната в болница, откакто е била в тежко положение и след помощта на видни бургаски персони! Изказванията по медиите за 10-11 на ден лекуване у дома не са истина. Лора, знам, че няма да се върнеш, само че това ти го дължа! ", съобщи Недин.

В нейна поддръжка друга другарка на издъхналата художничка - Вили Тодорова, написа, че е поддържала контакт с 36-годишната Лора от самото начало на боледуването й.

" В момента, в който тя усети първите признаци взе нужните мерки-направи си PCR тест, свърза се с персоналния доктор, предложиха й витамини и отиде в незабавното за банкет. Първият път я върнаха и след намесата на видни бургаски персони от общината я одобриха на 19 март. Състоянието й се утежни за няколко дни и това, че се е лекувала 10 дни в къщи изобщо не дава отговор на истината и не би трябвало да бъде популяризирано по медиите. Лора беше виновен човек, както към близките по този начин и към себе си. Това пояснение го изискуем на Лора. Разследващите случая да не си измиват ръцете и да трансферират виновността за случая на индивида, който го няма и не може да се отбрани! Гневна и безпределно тъжна съм, че по този начин неуместно си отиде от този свят това слънчево и лъчезарно момиче! ", написа Вили Тодорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР