36,5% четат вестници всеки ден, включително и електронни издания По-голямата

...
36,5% четат вестници всеки ден, включително и електронни издания По-голямата
Коментари Харесай

Повече от половината българи не са прочели нито една книга през миналата година

36,5% четат вестници всеки ден, в това число и електронни издания
По-голямата част от българите не са прочели нито една книга през предходната година. Това сподели проучване на Националния статистически институт (НСИ), което е отдадено на образованието и образованието за възрастни.

Общо 51,8% от хората в страната на възраст сред 25 и 64 година не са прочели нито една книга през свободното си време.

Проучването демонстрира забележителен спад от 4,9% при четенето на книги спрямо изследване от 2016 година, като повода е мъжкото население. Жените, които са прочели най-малко една книга, са 58.5%, а мъжете - 38%.

Малко над една трета от популацията (36.5%) чете вестници всеки ден, в това число и електронни издания. Мъжете са малко по-активни в това отношение спрямо дамите – надлежно 38,4 и 34,5%.

От хората с главно или по-ниско обучение 9% четат вестници, а измежду тези със приблизително и висше обучение - надлежно 37,8 и 47,9%.

Проблемът обаче не е единствено при четенето на книги, написа Mediapool. Оказва се, че над 40% от хората в страната не са посетили нито едно културно събитие през предходната година. Събитията включват посещаване на зрелище онлайн, кино или културна забележителност.

Посетилите най-малко един път пиеса, концерт, опера или балет са 38,8%. Почти толкоз са хората, гледали филм в киносалон - 38,7%. Посетителите на музеи, художествени галерии или археологически разкопки са 38,6%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР