350 са работещите водомери в 15-хилядния ромски кв.“Надежда“ в Сливен.

...
350 са работещите водомери в 15-хилядния ромски кв.“Надежда“ в Сливен.
Коментари Харесай

В гетото на Сливен работят 350 водомера, поставят още 450

350 са работещите водомери в 15-хилядния ромски кв.“Надежда“ в Сливен. От „В и К“ ще слагат още 450 нови измервателни уреда, с цел да се обхване цялото население – оповестиха от сдружението. Ситуацията с доставката на питейна вода в квартала бе оценена като комплицирана, поради разнопосочните ползи на самите му поданици. В южната част на „Надежда“, където живее най-бедното население на квартала, питейната вода изтича на земята от нелегално прокарани водопроводи без кранове. От „В и К“ към този момент са вложили 80 хил.лева за монтиране на регулатори за налягане, радиоуправляеми кранове, осъществени са и други действия. В резултат е реализиран дебит от 90 литра в секунда, задоволителен за квартала.

Предстои среща на управлението на водоснабдителното сдружение с жителите на „Надежда“. Целта е да се регистрира дали след обезпечаването на нужните количества вода задълженията от над 1 млн.лева са почнали да понижават.  Огромната сума е насъбрана от много години. През октомври ще бъде въведено зониране на квартала, което ще докара до заслужено систематизиране на водата в другите му елементи – споделиха още от сдружението.

От „В и К“ в Града под Сините камъни започнаха серия от срещи в ромските квартали на обитаемоте места.  Първата среща бе в махалата в сливенското с.Крушаре, която дължи над 300 хил.лева за питейна вода. От сдружението поеха ангажимент да създадат поправки, с цел да подобрят водоподаването, а жителите на махалата – да стартират да погасяват старите си борчове при излизането на всяка месечна фактура. Предстои втора среща в Крушаре сред двете страни. Насрочена е среща и в близкото до Сливен с.Тополчане. Срещите се провеждат със съдействието на кметовете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР