35-годишният сирийски гражданин от кюрдски произход Рамадан Мохамад, който намушка

...
35-годишният сирийски гражданин от кюрдски произход Рамадан Мохамад, който намушка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста сириецът, намушкал сънародник в Харманли

35-годишният сирийски жител от кюрдски генезис Рамадан Мохамад, който намушка смъртоносно собствен съотечественик в бежанския лагер в Харманли, остава в ареста, реши Хасковския областен съд, който му наложи непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

Той е притеглен като обвинен за това, че на 24.07.2023 година в лагера в Харманли, в региона на хале № 11 е умъртвил съзнателно А.А.А. посредством нанасяне на удар с нож в региона на дясната, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до двадесет години.

При разглеждане на импортираното искане и с цел да се произнесе, Окръжен съд – Хасково взе под внимание, че от събраните до този миг материали по Директива за птиците дават съображение да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието.

Обвиняемият не се признава за отговорен, само че в това време удостоверява нанасянето на удара – пронизване с нож на едно от лицата, за които твърди, че са го нападнали. Деянието е наказуемо с „ отнемане от независимост “, като сама по себе си тежестта на осъщественото закононарушение и плануваното за него наказване са задоволителни с цел да стимулират обвинения да се укрие и с това да затрудни своевременното и вярно осъществяване и привършване на наказателното произвеждане, съобщи 24 часа.

Допълнително съдът регистрира, че обвиненият е непознат жител, преди действието пребиваващ в РПЦ – Харманли /Бежански лагер/, излизането от който е следено, само че не е лимитирано, което също сочи на действителна заплаха да се укрие.



С тези съображения съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинения Р.А.М.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР