35-годишният Илко Захариев, известен с псевдонима си ,,Червения пират е

...
35-годишният Илко Захариев, известен с псевдонима си ,,Червения пират е
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Червения пират

35-годишният Илко Захариев, прочут с псевдонима си,,Червения корсар " е родом от Сливен, само че от ноември предходната година е водил бездомнически метод на живот в София. Срещу Захариев има още няколко досъдебни производства свързани със закани отправени към локалната власт в Сливен още през лятото.

 

От полицията съумяват да влезнат в следите на Илко Захариев, откакто откриват маршрута му на напредване. 35 - годишният мъж е посещавал места, където има свободен достъп до интернет. Оттам изпращал заканите през мобилен телефон. Вчера проверяващите са получили информация за място, където той нощувал в София.

 

В Захариев са открити няколко мобилни телефона, има данни, че точно с два от тях той е отправял закани. Мъжът е поддържал телефоните като е взимал заеми.

,,Стигнахме до него като изискахме данни от компанията, която менажира пощенските услуги и по този метод открихме свързаността сред всички тези пощенски кутии, които се препокриваха ", уточни Владимир Димитров - шеф на Дирекция „ Киберсигурност ” в ГДБОП.

 

,,Десетки имейли е основал. Отправил е стотици закани. На този стадий няма съучастници ", добави Димитров.

,,Нямаме подозрения в това, че той стои зад тези злонамерени закани ", безапелационен е Атанас Илков - шеф на ГДНП.

Списъкът със заплашваните лица е дълъг. В него влизат политици, шефа на Национална агенция за приходите, министри, търговски обекти и учебни заведения. Задържаният е изпратил 20 имейла със закани и до Агенция " Митниц От ГДБОП обявиха, че особено тези свързани със арбитър Владислава Цариградска са от предходната седмица - става въпрос за няколко имейла изпратени до окръжния съд в град Плевен.

 

,,Заплахите са отправени главно на адиминистративните адреси на тези лица като няма персонални адреси и имейли, които да употребява за персонална преписка ", уточни Атанас Илков - шеф на ГДНП.

,,Почти всички мейли са с еднакъв текст. Накрая на мейла нормално написа имам револвер, автомат. Ще ви гръмна. Какъв е неговият претекст? Засега не сме сигурни. Ще се обясняват тези данни ", акцентира Владимир Димитров - шеф на Дирекция „ Киберсигурност ” в ГДБОП.

 

,,Той следи доста интензивно процесите в страната и обществено дейните известни персони. Това му е ориентир да се насочи към избрана персона и да насочи закани ", изясни Атанас Илков - шеф на ГДНП.
В Сливен има няколко досъдебни производства против Захариев още веднъж поради закани към представители на локалната власт отправени преди няколко месеца. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че,,Червеният корсар " не е привързан с престъпни групировки и не е изпълнявал поръчки.

 

,,Нито има лица от престъпния контингент, с които той е имал някаква връзка, нито някакъв политически колорит. Той е извънредно противообществен. Няма лица, с които той да комуникира и контактува. Той живее самичък, води клошарски метод на живот ", посочи Атанас Илков - шеф на ГДНП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР