35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта

...
35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта
Коментари Харесай

Георги Семерджиев остава под стража, реши съдът

35-годишният Георги Семерджиев, предизвикал тежката злополука на 5 юли вечерта в София, при която починаха две млади дами, остава дефинитивно в ареста.

Софийският апелативен съд взе решението си в негово неявяване.

По здравословни аргументи Семерджиев изиска делото да се гледа в негово неявяване. Още в събота - по време на съвещанието на първоинстанционния съд, той съобщи, че не се усеща добре и се оплака, че бил обичай при ареста си.

Апелативните съдии напълно потвърдиха претекстовете на Софийски градски съд, с които той беше арестуван по главното си обвиняване - причиняване на гибел на повече от двама души -  след шофиране с висока скорост, пренебрегвайки аления светофар, напускайки местопроизшествието и употребявайки подправена брошура. 

За швейцарската брошура, както и за шофиране след приложимост на опиати, на 10 юли, Семердижев получи обособени обвинявания. Днес стана ясно, че към поредицата са добавени още две -  за шофиране с подправен регистрационен номер и за открито количество опиат в колата, с която бяха убити младите дами. И към този миг проверяващите към момента не разполагат с резултатите от токсикологичната експертиза, която би трябвало да откри съществуването на алкохол и опиати в кръвта на Георги Семерджиев.

И този правосъден състав установи, че доказателствата, че точно 35-годишният мъж е бил зад кормилото, са косвени.

И от определението на този състав стана ясно, че полицейската служителка Симона Радева - по личните ѝ свидетелства, е помогнала на Семерджиев да стигне по стълба до жилището, в който живее, защото ключовете му са били изхвърчали при мощния удар и разцепването на автомобила му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР