35-годишният бургазлия Георги Христов ще седне на подсъдимата скамейка утре,

...
35-годишният бургазлия Георги Христов ще седне на подсъдимата скамейка утре,
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор за катастрофата край Маринка, при която загина жена

35-годишният бургазлия Георги Христов ще седне на подсъдимата пейка на следващия ден, откакто против него започва процеса за причиняване смъртта на жена и междинна телесна щета на дете, настъпили при злополука край село Маринка, оповестяват от пресцентъра на Окръжната прокуратура, представен от " Флагман ".бг. 

``
реклама

Пред съда ще се изправи и внучката на умрялата в касапницата баба - Белма А. Те са упрекнати за това, че на 27.04.2018 година на първокачествен път, находящ се след пътен възел „ Крайморие “ – Созопол, в посока с. Маринка, обл. Бургас, при изискванията на без значение съпричиняване по сред си при ръководства на моторни транспортни средства нарушили разпоредбите за придвижване и позволили пътнотранспортно произшествие, и по несъобразителност предизвикали гибелта на жена (баба на обвиняемата) и междинна телесна щета на дете (като и двамата потърпевши са пътували в автомобила на обвиняемата), написа в обвинителния акт. 

Ако бъдат приети за отговорни, ги грози затвор от 5 до 20 години, защото се касае за изключително тежък случай. 

Припомняме, че на 27.04.2018 година, Христов, който работел като пощальон, се прибирал към Бургас, след изпълнена доставка, със длъжностен товарен автомобил марка „ Рено Мастер “. Около 10.00 ч. той подминал с. Маринка, и поел по първокачествен път І-9 за гр. Бургас. Времето било слънчево и ясно, а пътната настилка била суха.

В същото време, Белма А. пътувала по първокачествен път І-9 към Турция, през гр. Малко Търново от с. Преображенци, обл. Бургас, като управлявала лек автомобил марка „ Ауди А4 “, благосъстоятелност на баба й – потърпевшата жена.  63-годишната баба пътувала в автомобила на предна дясна седалка, а на задната седалка зад лидера пътувала друга жена с две деца, едното от които също е потърпевшо от случая.

Пътят в региона на местопроизшествието  бил с две платна за придвижване, разграничени между тях с прекратена линия и непрекъсната линия, прав сектор, с лек надолнище при нанагорнище по посока с. Маринка, суха асфалтово-бетонна настилка.

Белма се движела в дясното платно по посока с. Маринка със скорост от към 74 км/ч, а в насрещното платно по посока гр. Бургас със скорост от 80 км/ч се движело Реното на куриерска компания " Спийди ".

По неизяснена причина, товарният автомобил, ръководен от Христов, навлязъл отчасти в насрещната лента за придвижване, на към 47 м. от мястото на удара. В този момент дистанцията сред двата автомобила била към 90 м.

Свидетелката, пътуваща на задна седалка в автомобила на Белма А. видяла насрещно движещия се товарен автомобил на Христов и по какъв начин същият ненадейно навлязъл в тяхното платно за придвижване. В миг на суматоха обаче вместо Белма да понижи скоростта, решила да смени посоката на придвижване и завъряла кормилото на колата и навлязла в насрещната лента.  В същото време Георги предприел връщане в личната си лента, само че като видял, че против него се движи Ауди, решил още веднъж да отклони товарния автомобил. 

Въпреки това последвал удар сред двата автомобила, от който настъпил посочения вредоносен резултат.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 10.12.2019 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР