35-годишна е задържана по Закона за МВР, съобщиха от МВР

...
35-годишна е задържана по Закона за МВР, съобщиха от МВР
Коментари Харесай

МВР Пловдив арестува 35-годишна, завлякла хора с близо 120 хиляди лева

35-годишна е арестувана по Закона за Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи Пловдив. Първоначалните дейности по случая стартирали преди дни в отдел   " Икономическа полиция “ на пловдивската дирекция, когато няколко поданици на региона разказали за незаконна скица на машинация по интернет. 

В търсене на решения на разнообразни персонални въпроси благодарение на свръхестествени сили пострадалите се свързали със страница в обществена мрежа с профилна фотография на прочут маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните указания за авансово заплащане на услугите за повреждане на магия, гадаене и така нататък

След като превеждали парите през съответна платежна институция обаче, контактът с тях незабавно прекъсвал. Впоследствие се оказало, че диалозите не били водени с гадателката, а фотографията й била сложена за илюзия.  

След акуратен разбор на събраната информация и професионалната работа в къс период, чиновниците влезнали в дирите на жителка на варненско село, на 35 години. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на лъжливата й скица станали огромен брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лв.. Най-малката сума, която й била изпращана, е 250 лв., а най-голямата - 10 хиляди лв..

С полицейска заповед извършителката е арестувана за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане в отдел " Икономическа полиция “. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години чиновници от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко сходни измами, за което жителите са осведомени с оглед да демонстрират повече зоркост и да не се поддават на сходни заблуди.  Апелираме хората да не се доверяват на всевъзможни разгласи и да вършат парични преводи единствено когато имат нужната сигурност за получателя им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР